// Povel Ramel-sällskapet

Vi minns Mikael Svensson (1968 - 2021)

BildMikaelSvensson

Vi har nåtts av det tråkiga beskedet att MIKAEL "MICKE" SVENSSON från Bromölla hastigt har lämnat oss. MICKE var den genuine underhållaren. Han har skådespelat på flera ställen, t.ex. på Fredriksdalsteatern ihop med Lotta Ramel. Han var även ett stort fan av Povel Ramel, Hasse&Tage, Claes Eriksson m.fl. Om dessa har han satt upp föreställningar och turnerat. Hos "föreningen Poveldiggarna" var han en institution, och han har även framträtt hos "PR-s i Lund".

 

Mikael skulle i dagarna fylla 53 år. Vila i frid, Micke!

 

MIKAEL SVENSSONS KULTUR & MINNESKONTO, BG 5658-1853 har öppnats. Pengar som inkommer dit kommer att användas för att "Stärka kulturen för främst barn och pensionärer inom Bromölla kommun".

 

 

En föreställning till Mikael Svenssons minne anordnades den 13/8 2021 i Nymölla av Nymöllabygdens aktivitetsgrupp, där alla intäkterna gick direkt till Mikaels kultur & minneskonto (se ovan). Ett 15-tal skådespelare och artister deltog, t.ex. Ingvar Andersson och hans dotter Maria och Lotta Ramel. Föreställningen gick i glädjens och kärlekens tecken, då Mikael älskade att roa folk.

I pausen bjöds på mat samtidigt som Mikaels första nytryckta bok släpptes, "Mikael Svenssons tre sista noveller". Boken går att beställa via SMS till 0706734406.

Läs mycket mer i Facebook, Nymöllabygdens aktivitetsgrupp. Länka HÄR!

 //