// Povel Ramel-sällskapet

Arne Domnérus, jazzlegendar och Poveltolkare

Arne Domnérus, kallad "Dompan", föddes 20/12 1924. Svensk jazzlegendar, klarinettist, altsaxofonist, orkesterledare! Tidigt kom han också i kontakt med Povel Ramel. Det skedde i "Din egen röst"-studion, hos Dagmar Sandström. Det ledde till att Arne var med och spelade klarinett på Povels första officiella grammofoninspelningar på märket Scala, 1942 - med "Vårt eget blue Hawaii" som huvudlåt. De spelade även in en lackskiva ihop, 1943, med Arne på klarinetten och Povel sjungande vid pianot i Jimmy Dorseys "So many times" (finns med i "Povel Debut").

Som stor beundrare av Povel tog sig Arne så småningom an 10 Ramelmelodier på LPn "Arne Domnérus spelar Povel Ramel". En lycklig Povel kommenterade i skivkonvolutet: "Detta är i sanning min musik". Läs mer om LPn HÄR! Lyssna på Arnes tolkning av "Varför är Louise så blyg" HÄR!

"Dompan" fanns även med i flera spridda Povelcovers tillsammans med Bengt Hallberg och andra ädelmusikanter. Både Arne och Povel deltog senare i varandras jubileumskonserter: Arne när Povel fyllde 70 och Povel när Arne fyllde 80.

Arne Domnérus gick ur tiden 2008.

BildArneDomnerusLP  BildArneDomnerusOchPovel1992  BildArneDomnerusBok//