// Povel Ramel-sällskapet

När Povel Ramel fick Vetlands Stads Nyckel och Martin Ljung Vetlands Stads Hasp, sommaren 1957

 

Åter till huvudsidan KURIOSA: HÄR!

 

 

BildVetlandaStadsNyckel1957

 

När Knäppupptältet nådde Vetlanda sommaren 1957 väntade två överraskningar: Povel Ramel förärades Vetlanda Stads Nyckel, medan Martin Ljung fick nöja sig med Vetlanda Stads Hasp. Ja, det hela var ett PR-jippo iscensatt av Knäppupps reklamchef, Stig Wallgren. Han hittade en gammal dassnyckel som lödades ihop med en flaggstångsknopp, medan haspen inhandlades i stadens järnhandel. Några tidningar och tillskyndande Vetlandabor fick sedan se och höra när stadens borgmästare höll tal på torget och överlämnade blommor och Nyckel/Hasp. Han försäkrade att Povel och Martin var de enda som fått utmärkelserna.

 

Stig Wallgren var en av Knäppuppmaskineriets viktiga kuggar. Han ansvarade i tio år, 1952-1962, för den viktiga reklambiten, affischering, annonsbokningar, revyprogrammens utformning och tryckning, biljettryckning, inbjudningskort och tusen saker till. Wallgren var även ansvarig för att till den dagsaktuella annonsen i lokaltidningen förse denna med en extra "knorr" typ: "Povel är orolig inför premiären: alla giftspindlarna har rymt och skallerormarna är förkylda.

Stig Wallgren gav även ut en bestseller om sitt liv, "Det är ingen skam att vara pajas, bara man vet om det". Den 24/7 2019 skulle han ha fyllt 95 år.

 

BildStigxWallgren                     BildDetArIngenSkamAttVaraPajasBok 

 

 

Text: Lennart Andreasson

//