// Povel Ramel-sällskapet

Lekebergs revysällskap hyllar Povel Ramel, 14/10 - 11/11 2017

 Åter till huvudsidan KURIOSA: HÄR! 

 

Lekeberg är bekant för många via Jeremias i Tröstslösas' rader i TESS LÖRDAN: "På Lekebergsåsen går korna i bete". Idag har någonting annat satt Lekebergs kommun i Närke, med huvudorten Fjugesta, på kartan: LEKEBERGS REVYSÄLLSKAP. De har tidigare satt upp en föreställning med material från Hasse&Tage och deras spännande material. Hösten 2017 var det dags för en annan revylegendar, Povel Ramel. Föreställningen gavs namnen, "En uppknäppt hyllning till Povel Ramel".

 

Premiären ägde rum 14 oktober 2017 och mottogs med öppna famnen hos premiärpubliken. Redan i öppningsnumret var publiken med på noterna.

 

Föreställningen pågick fram till 11 november 2017.

 

Povel Ramel-sällskapet tackar alla som för vidare Povels digra, spännande och mästerliga produktion, och Lekebergs revysällskap gör det med den äran.

 

Läs också eldsjälen (bland många) Gunilla Pihlblads slutsummering efter det att den uppknäppta hyllningen till Povel hade sett sin final, "Povelsk yra med prickig champagne". Läs  HÄR!

BildGunillaPihlblad 

Gunilla Pihlblad meddelar också att revysällskapet gärna gästspelar med hela eller delar av Povel-föreställningen. En viss framförhållning krävs dock. Kontakta: gunilla.pihlblad@lekebergsrevyn.se .

 

Nedan finns en länk till revysällskapets hemsida, där en film även finns från revyfinalen där revyns alla entusiaster framför just Povels "De sista entusiasterna".

 

Revyprogrammet kan du också länka till nedan; det har en vacker försättsbild, hämtad från PARNASS, de Litterära sällskapens samarbetsnämnds tidning, som sommaren 2016 hade ett temanummer om Povel Ramel.

 

På Yotube har Povelföreställningen lagts upp i två avdelningar: Länka till akt 1 HÄR! och akt 2 HÄR!

 

Några foton har vi även lagt upp nedan. Många fler kan du kika på HÄR!

  

Hemsida för Lekebergs revysällskap: HÄR!

 

BildLekebergProgram

Läs hela revyprogrammet HÄR!

 

 

BildLekebergRockFnykis

Rock-Fnykis

 

BildLekebergFinal

De sista entusiasterna, Finalen


//