// Povel Ramel-sällskapet

Teatergruppen Ekipaget hyllar Povel, I GLÄDJENS TECKEN, 3, 7 och 12/9 2021

 

Till huvudsida Arrangemang RapporterHÄR!

 

BildTeaterEkipaget

 

Text från IOGT-NTO:s tidning ACCENT (godkänt för publicering):

 

Premiärglädje á la Povel Ramel på Wendelsberg

 

För första gången på över ett år spelar teatereleverna på Wendelsbergs folkhögskola för publik i salongen.

 

Den fria teatergruppen Ekipaget består av tredjeårselever som går på IOGT-NTO:s folkhögskola Wendelsbergs teaterlinje. Varje år producerar årets treor en visföreställning, och i år har eleverna valt att göra en hyllning till Povel Ramel. Fredagen den 3 september är det premiär för den cirka 40 minuter långa föreställningen I glädjens tecken.

 

Varför har ni valt Povel Ramel?

– Vi fastnade för hans berättande texter och otroliga musik! Dessutom är det hans 100-års jubileum nästa år och det är ett firande vi inte vill missa. Vi vill ta chanser att sprida han sprudlade energi till yngre generationer och fira tillsammans med dem som redan känner och älskar honom, säger Olivia Broberg, en av medlemmarna i Ekipaget.

Klassiker som Kokosnöten och Tvålen utlovas.

– Men det blir också en hel del som vare sig vi eller så många andra har hört förut. Tillsammans vill vi efter ett år av kulturabstinens få igång glädjen igen. Därför har vi valt att kalla vår föreställning för I glädjens tecken.

 

Hur är det med premiärnerverna?

– Det är lite pirrigt, speciellt eftersom att det är första gången vi spelar för en riktig publik på över ett år. Men oj så roligt det ska bli!

 

Hur stor publik kan ni ta in? 

– Vi anpassar beroende på vilken lokal vi spelar i och gällande restriktioner. Det viktigaste för oss är att publiken ska kunna känner sig säker. Det enda vi vill sprida är glädje och gemenskap. 

 

Apropå föreställningens namn: Hur glada är ni i teatergruppen på en skala?

– På en skala från ett till tio skulle jag säga att vi snittar på en tolva!

 

Vad innebär det att ni startar en fri teatergrupp?

– Om vi vill göra något, föreställningar, kostym, musik etcetera, så är det vår uppgift att lösa det och se till att det händer! Vi driver hela processen från idé till färdig föreställningen.

– Men exakt vad det betyder vet vi nog inte ens själva än. Vi lär oss hela tiden nya saker i takt med att vi arbetar och upptäcker ständigt nya problem vi behöver lösa. Men det är också det är som så roligt och kreativt. Som tur är har vi också otroliga lärare som alltid är redo att rycka in när vi behöver dem.

 

Vad har åren som elev på Wendelsberg betytt för dig?

– Rent kunskapsmässigt så har jag fått verktyg för att kunna jobba på scen, men också en djupare trygghet och kunskap i vad det innebär. Sen har jag såklart träffat nya vänner som jag tror kommer finnas kvar livet ut. 

I glädjens tecken spelas på Wendelsberg i Mölnlycke den 3, 7 och 12 september. Därefter ska Ekipaget ut på turné och föreställningar går att boka.

 

BildUlricaAmbjorn

Ulrica Ambjörn

Chefredaktör och ansvarig utgivare

Tidningen Accents hemsida HÄR!

 

Tillagd text:

 

Vill ni boka oss?
Kontaktuppgifter:
Mail: teater.ekipaget@gmail.com
Telnr. 0313380567


 

BildEkipaget20211

Teatergruppen Ekipaget består av William Carling, Sofia Carling, Linnea Lahte, Olivia Broberg, Alexandra Dahlqvist, Signe Blix Herrlander, Josefin Nordberg, Fanny Wranne och Frida Månsson. Foto: William Carling  

 

BildEkipaget20212

 Teatergruppen Ekipaget repeterar. Foto: William Carling

 

 

Nedanstående text är skriven i Facebook av Linnea Lahte:

 

Hej!
Jag heter Linnea och jag kommer från friteatergruppen Ekipaget som är en del av det fria produktionsåret på Wendelsbergs folkhögskola.
Varje år producerar årets treor en visföreställning och i år har vi valt att göra en hyllning till Povel Ramel. Det utlovas klassiker som "Far, jag kan inte få upp min kokosnöt", "Var är tvålen", "Ta av dej skorna" , "Köp inte en zebra" och " Gamla Gänget".
Som många vet så förlorade Povel Ramel båda sina föräldrar i tidig ålder och han beskrev själv sitt liv som "ett slags bakvänt sorgearbete, i glädjens tecken" och därför har vi valt att kalla vår föreställning för just "I Glädjens Tecken".
Vi vill efter efter två långa år av ovisshet och kyla komma tillbaka ut och skänka glädje och gemenskap till publiken igen!
Detta passar ju också perfekt för en smygstart inför hundraårs-jubileet av Povel nästa år.
Vill ni boka oss?
Kontaktuppgifter:
Mail: teater.ekipaget@gmail.com
Telnr. 0313380567
Med vänlig hälsning Ekipaget
🦓🦓🦓

 

BildHarrydaTidning1

 

BildHarrydaTidning2 

 

 

 

 

 

//