// Povel Ramel-sällskapet

Povels penna 2018: Anna Bromée

 

Till huvudsida Arrangemang Rapporter: HÄR!

 

BildAnnaBromeePovelsPenna2018

 

Textförfatten och skådespelaren Anna Bromée har tilldelats POVELS PENNA 2018. Priset delades ut i samband med Svensk Revyfestival och revy-SM i Halmstad i augusti 2018. På bilden ses Anna Bromée tillsammans med prisutdelaren Jonatan Blom Ramel. Foto: Urban Jönsson

 

Prismotivering:

Pristagaren har en stor humoristisk ådra, inte bara som manusförfattare utan även som gestaltare på scen. På ett genialiskt vis skildras nutidens verklighet med finess och elegans. Åskådaren kan med lätthet känna igen sig i vardagens situationer.

 

POVELS PENNA är instiftat i Povel Ramels namn och har delats ut sedan 1995. Det tilldelas varje år en revyförfattare eller ett författarteam som producerar textmaterial, vilket kännetecknas av humor, satir eller esprit eller annat för revynummer karakteristiska drag och som speglar eller behandlar händelser eller företeelser i nutid, Särskild vikt läggs vid att författaren med sina texter har bidragit till sin revygrupps utveckling.

Bakom priset står Riksförbundet Lokalrevyer i Sverige (LIS)  och Povel Ramel-sällskapet. Anja Nordberg från Povel Ramel-sällskapet ingår i juryn.

//