// Povel Ramel-sällskapet

Sigge Cederlund i centrum hos PR-s i Lund 9/12 2017

Till huvudsida Arrangemang Rapporter: HÄR!

 

BildSiggeUng          BildSiggePiano 

Eldsjälen, entertainern, Piraten- och Povelälskaren Sigge Cederlund stod i centrum på Povel Ramel-sällskapets möte i Lund 9/12. Sigge har tidigare brukat avsluta Lundamötena med sång och pianoklink, men denna gång fick publiken veta mer om honom.

Sigges liv är lite av en saga, född i Sladderbyttebyn (= Sjöbo), estradör livet igenom, levande legend i Piratensällskapet och stor Poveldiggare; Sigge såg t.ex. premiären på första knäppuppen på Cirkus i Göteborg, 10/10 1952, och blev så begeistrad att han besökte Cirkus åter några veckor senare.

Sigges anförande i ord och ton hade fått rubriken "Povel och jag efter Knäppupp I, Akta huvet", men kretsade kring mycket mer.

Hans egen bok, "Sladderbyttebyn", där mycket av Sigges liv finns beskrivet, har sålts på tidigare möten, men tyvärr var den nu slutsåld. Ni som har den: Ni sitter på en raritet!.

Sigge Cederlund var dock inte ensam om att synas på mötet. I vanlig ordning fanns Grynkorv från Eriksons chark på matsedeln. Dessutom avslutades arrangemanget med musikalisk oreda tillsammans med Nils Bondesson och Per Högberg och med vissångaren Göran Sergel som lär ha över 1.000 visor i huvudet. Givetvis fanns Povelsånger med i denna final, t.ex. "Den lille tecknaren".

 

Fotograf nedan: Urban Jönsson

BildSiggeOchSvenILund

 Sven Perup var moderator vid Sigges framträdande.

 

BildPovelILund171209HogbergBondesson

 Per Högberg (gitarr) och Nils Bondesson (piano) musicerar.

 

BildPovelILund171209Sergel      

Vissångaren Göran Sergel framför en visa med gitarrack.

//