// Povel Ramel-sällskapet

"Knäpp upp, relax, koppla av", lunchprogram med Povels Naturbarn, 10/10 2022

 

Till huvudsida Arrangemang RapporterHÄR!

 

BildOddFellowPovelsNaturbarnStaffanEngwall

Backa Hans Eriksson, Lotta Ramel och Mikael Ramel i fullt ös. (foto: Staffan Engwall)

  

Povel Ramel-sällskapet kommer att ha återkommande lunchprogram i Odd Fellows lokaler på Västra Trädgårdsgatan 11 A i Stockholm. Det första tillfället var den 10 oktober, på dagen 70 år sedan den första Knäppuppen AKTA HUVET hade premiär på Cirkus i Göteborg. Det hela inleddes med lunch och därefter underhöll POVELS NATURBARN (Lotta Ramel, Mikael Ramel och Backa Hans Eriksson) med en Ramelkavalkad. En av besökarna var sällskapets revisor, Håkan Stenkvist, som rapporter med både text och foton:

 

I dag 10 oktober var det start för den planerade programserien med Povelinriktning, som ska gå av stapeln i ordenslokalen Odd Fellow i centrala Stockholm.

 

Vi var nog uppåt 100-talet premiärdeltagare, som förväntansfulla köade vid insläppet. Att uppmärksamheten på Povels 100-års-minne under våren rekryterat åtskilliga nya medlemmar var uppenbart. Medlemsantalet är nu ordentligt över 1000 och nu blev det en blandning av nya och gamla medlemmar som bänkade sig i matsalen. Eller bordade ska man väl säga, för här var det vackra lunchbord som man slog sig ned vid. Styrelsen för sällskapet var gott representerad med Eldeman i högform, Anders Lundquist informativ som alltid och Elisabeth Matsgård som extra värdinna. Vi samlades i den pampiga salen till tonerna av jazzpianisten Filip Ekestubbe och sedan välkomnades vi av Andersarna Lundquist och Eldeman.

  

Snart var det dags för underhållningen och Naturbarnen satte igång en svindlande show. Samspelet mellan syskonen var muntrare än tillförne och ”orkestern” Backa Hans en kompletterande bas med bas(fiol). Man rev av det ena potpurriet efter det andra, dödade schlagern, jazzade och lockade till allsång. Mikaels The Gräsänkling blues var uppdaterad till 2022 och Lottas diggar-rap häftig som alltid.

 

Alla vid vårt bord var enade ”Naturbarnen var bättre än någonsin”!  Själv har jag tyckt så de 10-tals gånger jag lyssnat på dem, men det kanske beror på att de alltid hittar någon ny variation på Povels alla (ja, ”nästan alla”) 900 visor.

 

Vi ser fram mot nästa program i serien. Det ska visst bli Mikael Enn – och det borgar ju för ännu en succékväll. Och lunch!

 

HÅKAN STENKVIST som även tog nedansstående foton;

 

 

BildOddFellowPovelsNaturbarn1

Odd Fellow – 0rdenslokal nära Jacobs kyrka i Stockholm – är verkligt pampig.

 

BildOddFellowPovelsNaturbarn1b

Medan gästerna bänkade - eller snarare bordade – sig underhöll den mångsidige jazzpianisten Filip Ekestubbe med skön jazz.

 

BildOddFellowPovelsNaturbarn2

 Anders Eldeman och Anders Lundquist välkomnade till dagens Povel-begivelse. De lämnade också det glada beskedet att Povel-statyn ska bli färdig kommande vår och bli placerad på Cirkus på Djurgården.

 

BildOddFellowPovelsNaturbarn3

Styrelsens Elisabeth Matsgård var en värdig värdinna.

 

BildOddFellowPovelsNaturbarn5

Anders Eldeman passar på att dra en rolig historia – om hästar och Hötorget.

 

BildOddFellowPovelsNaturbarn6

”Melodikrysset hade under min tid alltid med Povel eller Evert Taube – eller båda”.

 

BildOddFellowPovelsNaturbarn7

 Vid bord 6 hittade vi bland andra styrelsemedlemmarna Lundquist och Bergström som glada väntar på återstående servering av den flinka personalen.

 

BildOddFellowPovelsNaturbarn8

Medlemmarna Monica Mallander och Lars Tauvon i glatt samspråk. 

 

BildOddFellowPovelsNaturbarn9

 Sällskapets revisor med hustru Ami är sig själviska.

 

BildOddFellowPovelsNaturbarn10

 Mikael Ramels version av The Gräsänkling Blues framfördes suveränt – en härlig ”fördjupning” av Povels version.

 

BildOddFellowPovelsNaturbarn11

 Lotta rappade Jag diggar dej helt makalöst! Oj vad vi diggade henne!

 

BildOddFellowPovelsNaturbarn12

Backa Hans Eriksson fokuserar på att äntligen få sitt solo i Jazz me Blues, det blev kvällens clou. 

 

 

 

//