// Povel Ramel-sällskapet

Gruppen ÅTTA BEN ger konsert, "Povel i våra hjärtan", i Enköping 200208

Underrubrik: Följ med oss bortåt vägen bland visorna som aldrig dör!

 

Till huvudsida Arrangemang Rapporter: HÄR!

 

BildAttaBenFotoLitet          BildAttaBenSkiva

 

Fullsatt lokal och 80 personer på kölista i Enköping – det blev resultatet av vokalgruppen Åtta bens konsert med musik av Povel Ramel, 8 februari. Succén var given, och de inblandade har all heder av den omväxlande musikstunden. De fyra välsjungande damerna heter Ida Christoffersson, Ann-Britt Lindgren, Lena Edeman och Britt-Marie Landin. Till sin hjälp hade de i några nummer engelsmannen Chris Borego.

 

Repertoaren var väl blandad, och innehöll inte alltid de mest välkända melodierna från Povel Ramel. Inledningen med Ta av dej skorna och avslutningens Följ mej bortåt vägen var förstås givna trallvänliga nummer. Men Kalle Kobra, Acke Asgam och Fars fabrik – för att nämna några – sjungs ju inte alltför ofta. Alf beror på mig gjorde också intryck på den stora publiken.

   Till det lyckade resultatet bidrog också den ackompanjerande trion med Rolf Lübke på klaviatur, Leif Larsson, bas och Christer Johansson på trummor. Succén var så stor, att man har beslutat sig för att upprepa den. Nu handlar det om 8 mars och lokalen blir Ceciliasalen i Kyrkans Hus, Enköping.

 

Göran Sjögren

 

Nedan kommer tre foton från föreställningen (fotograf: Göran Sjögren):

 

BildAttaBen2002081

ÅTTA BEN hat tagit av sig skorna och sjunger just "Ta av dej skorna" 

 

BildAttaBen2002082

ÅTTA BEN sjunger om "Acke Asgam" 

  

BildAttaBen2002083

ÅTTA BEN framför Povels version av "The shejk of Araby" (Chris Berigo deltar)

 

//