Povel mitt på Djurgården!

 

Hej alla medlemmar i Povel Ramel-sällskapet och alla andra som diggar Povel!

 

Som många av er vet har styrelsen för Povel Ramel-sällskapet jobbat i många år med att få till en staty över Povel någonstans i Stockholm. Under resans gång har vi haft flera idéer och Stockholms stad föreslog Brunkebergstorg. Men vi är inte säkra på att den platsen passar längre. Torget har förändrats mycket på senare år.

 

Den idé som vi nu jobbar mest med är att hitta en plats på Djurgården. Povel uppträdde bland annat på Cirkus, på Tyrol och på Djurgårdsbrunns värdshus. Vi diskuterar såväl placering som finansiering just nu. När fler bitar är på plats så informerar vi om detta på hemsidan.

 

Att göra en staty kostar mycket pengar, framför allt för själva gjutningen. Vi kommer att anlita en inhemsk leverantör som arbetar seriöst tillsammans med oss under hela processen.

 

Vi tror att flera miljoner kronor kommer att behövas och vi har en insamlingsstiftelse med intressenter från Sällskapet, familjen Ramel och näringslivet. Ekonomin för insamlingen till statyn är helt frikopplad från Sällskapets ekonomi, och ändamålet är endast att samla in pengar till statyn och dess förvaltning.

 

Vi är säkra på att många medlemmar i Sällskapet och många andra Povel-älskare vill bidra. Enstaka medlemmar har faktiskt redan kommit med sina bidrag, några med 10.000 kr och andra med lägre belopp. Parallellt diskuterar vi med flera företag, men det är svårt att samla in pengar innan vi vet det exakta utseendet och den exakta placeringen.

 

Varmt välkommen med ditt bidrag! Sätt in det på bankgiro nr 5155-5571. Mottagare är Insamlingsstiftelsen Povel Ramel-statyn.


Vänliga hälsningar från

Mats Bodin

ordförande för styrelsen i Insamlingsstiftelsen Povel Ramel-statyn

Anders Eldeman

ordförande för styrelsen i Povel Ramel-sällskapet

 

 

Missa inte Funny boy, Semestersångarna, Dax igen, Cabaret Canalhumorn m.m. på SVT Öppet arkiv

 

I Svt Öppet arkiv ligger Povel-föreställningarna "Funny boy", "Semestersångarna" och "Dax igen". Dessa kan ses tills vidare. Du kan även kika på Povels och Hasses "Cabaret Canalhumorn" från TV:s kanalklyvning, 1969. Det kan ses tills vidare.

 

Därutöver finns annat Povelrelaterat hämtat från diverse TV-program. Kolla på Webben!

 

 

Veckans sångtexter: "NYA VAXHOLMSVALSEN" och "SJÖ NÖSSEPA MASJÄÄR".

 

Vecka 29-2019 tillkommer sångtexterna till NYA VAXHOLMSVALSEN, från radions Fyra kring en flygel, 1947, och SJÖ NÖSSEPA MASJÄÄR, från påskprogram i radion, 1963.