// Povel Ramel-sällskapet

 

Povels Naturbarn - Passa på: Njut av Povelmusik

 

BildPovelsNaturbarn211207

Backa Hans Eriksson, Lotta Ramel och Mikael Ramel

 

Två av de mest självklara Povelkännarna, dottern Lotta Ramel (skådespelare och regissör) och sonen Mikael Ramel (musiker och musikterapeut) visar med råge att det artistiska äpplet inte fallit långt från trädet. Mästarens underfundiga ordmakeri och härliga melodier utgör grunden men de sätter också sin egen prägel på föreställningen när de knäpper upp Rameltexter och melodier. Allt väl uppbackat av basisten Backa Hans Eriksson. Alla tre har arbetat tillsammans med Povel Ramel i ett flertal produktioner.

Man kan skriva kilometervis om Povel Ramels betydelse i svensk musik- och nöjeshistoria, om alla stjärnor han tänt. ”Alla har vi krupit fram mellan Povel Ramels framtänder”, som Gösta Ekman sa. Tage Danielsson uttryckte det så här: ”Povels musikaliska härnadståg mot cynisk idiotmusik och dålig kvalitet är ett kulturpolitiskt storverk”. Andra säger att han skrivit många av de genialaste, roligaste och mest omtyckta sångerna vi har. 

 

Passa på när de tre Naturbarnen framträder, eller boka via lottaramel@icloud.com. Läs mer om dem på deras hemsida HÄR!  Eller studera deras spelplan på Povel Ramel-sällskapets hemsida HÄR!

 

 

 

//