// Povel Ramel-sällskapet

Nya planer för Povel-statyn!

 

Arbetet med att försöka få en staty över Povel har tagit ny fart. Under Mats Bodins ledning har insamlingsstiftelsens styrelse träffats åtskilliga gånger och tagit flera steg framåt.

 

En ny plats är på förslag; på det lilla torget utanför Cirkus på Djurgården. Povel uppträdde bland annat på Cirkus, på Tyrol och på Djurgårdsbrunns värdshus, så platsen känns naturlig.

 

För att placera en staty på Djurgården krävs dock ett godkännande av Djurgårdsförvaltningen och ytterst kungen. Det arbetet pågår.

 

Lasse Åberg har tillfrågats som ny konstnär och tackat ja. Han blev glad över att vara påtänkt och tycker att projektet låter mycket spännande. Ja, han var så entusiastisk att han ritade en idéskiss på en gång och skickade över. Se bilden nedan. OBS! Det är bara en idé i ett första stadium.

 

- Utformningen kommer att ändras vad gäller olika detaljer, men själva intentionen och känslan känns helt rätt, säger Mats Bodin, ordförande i insamlingsstiftelsens styrelse.

 

Lasse Åberg ligger bakom en annan staty, nämligen Stig-Helmer utanför Bålsta köpcentrum. Man kan ana att Povel-statyn blir något liknande. Lasse Åberg har för övrigt avsagt sig arvode. Han säger sig gärna vilja bidra till en god sak.

 

Arbetet och planeringen med statyn fortsätter. När tillståndet är klart kan man gå vidare med finansieringen. Här finns några krokar utlagda, men processen tar tid och det gäller att göra rätt saker i rätt ordning.

 

Varmt välkommen med ditt bidrag! Sätt in det på bankgiro nr 5155-5571. Mottagare är Insamlingsstiftelsen Povel Ramel-statyn.


Vänliga hälsningar från

Mats Bodin

ordförande för styrelsen i Insamlingsstiftelsen Povel Ramel-statyn

Anders Eldeman

ordförande för styrelsen i Povel Ramel-sällskapet

BildPovelRamelStatynMellan

 

 

Missa inte Funny boy, Semestersångarna, Dax igen, Cabaret Canalhumorn m.m. på SVT Öppet arkiv

 

I Svt Öppet arkiv ligger Povel-föreställningarna "Funny boy", "Semestersångarna" och "Dax igen". Dessa kan ses tills vidare. Du kan även kika på Povels och Hasses "Cabaret Canalhumorn" från TV:s kanalklyvning, 1969. Det kan ses tills vidare.

 

Därutöver finns annat Povelrelaterat hämtat från diverse TV-program. Kolla på Webben!

 

 

Veckans sångtexter: "LILLA LUSTIGA LUS" och "MIN BÄSTA ÄKTA MAN"

 

Vecka 21-2021 tillkommer sångtexterna till LILLA LUSTIGA LUS, från "Min galna hage" m.m., 1957-98, och MIN BÄSTA ÄKTA MAN, från "Minspiration", 1981.  

 

//