Unik afton på Thielska galleriet på Djurgården den 22 september 2017.

BildThielskaGalleriet

 

Povel Ramel-sällskapets medlemmar välkomnas till en unik afton på Thielska Galleriet, Sjötullsbacken 8 på Djurgården i Stockholm fredagen den 22 september 2017 kl 18-21.

 

Thielska Galleriet räknas som ett av Sveriges förnämsta konstmuseum och är vackert beläget i en muromgärdad park ute på Blockhusudden på Djurgården i Stockholm. Huset skapades för bank- och finansmannen Ernest Thiels storslagna konstsamling, ritades av Ferdinand Boberg och stod klart 1907. Museet Thielska Galleriet var konstmecenaten Ernest Thiels hem fram till 1924 och är i stort sett bevarat i sitt ursprungliga skick.

 

Vi samlas kl 18 och visas runt i museet av museichef Patrik Steorn. Magdalena Ribbing berättar om Ernest Thiel och hans familj. Därefter serveras en trerätters middag inklusive ett glas vin (fler på egen bekostnad). Muséet stänger klockan 21 och då avslutar vi aftonen.

 

Priset är 600 kronor per person. Anmälan genom insättning av summan på Povel Ramel-sällskapets plusgiro 49 27 51-3 senast den 10 september. Glöm inte att ange namn i samband med inbetalningen. Skicka gärna också ett mail till info@povelramelsallskapet.se och berätta att du/ni kommer. Antalet deltagare är begränsat så "först till kvarn" gäller. Vid eventuell överbokning återbetalas pengarna.

 

Hjärtligt välkomna!

 

Karamelodiktstipendieutdelning 10 juni 2017

2017 års KaRAMELodiktstipendiat blev Lisa Nilsson. Läs om ceremonin den 10 juni HÄR!